mgrMagdalena Kurzyp
O specjaliście
Mgr farm. Magdalena Kurzyp jest absolwentką Wydziału Farmacji Akademii Medycznej w Warszawie (obecnie Warszawski Uniwersytet Medyczny). To specjalista z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi w hepatologii i dermatologii. Sukcesywnie poszerza swoją wiedzę, dzięki czemu cieszy się uznaniem i zaufaniem zarówno pacjentów, jak i lekarzy, którzy ich do niej kierują. Jest autorką książki o diecie "Odżywianie w łuszczycy. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 praktycznych przepisów", ponadto prowadzi specjalistyczne szkolenia dla farmaceutów na temat odżywiania w łuszczycy. Jej wypowiedzi były publikowane w magazynie o zdrowym stylu życia „Vita” oraz w telewizji internetowej.
Mgr farm. Magdalena Kurzyp interesuje się medycyną żywienia, wyborami żywieniowymi jako sposobem ochrony przed chorobami cywilizacyjnymi, wpływem wysoko przetworzonej żywności na stan zdrowia, efektami zastosowania diety w łuszczycy oraz rolą wątroby w schorzeniach skórnych.
Zabiegi, w których specjalizuje się mgr M. Kurzyp
Mgr farm. Magdalena Kurzyp to doświadczony dietetyk. Specjalizuje się w układaniu diet ze wskazań medycznych. Przygotowując jadłospis, uwzględnia zawsze stan zdrowia pacjenta – dieta jest wówczas prawdziwym wsparciem dla terapii leczniczej i powoduje ograniczenie ilości przyjmowanych leków, a nieraz wręcz ich eliminację. Swoją wiedzę na temat prawidłowego odżywiania przekazuje pacjentom w przystępny sposób, aby przygotowywanie zdrowych posiłków było dla nich łatwe i zachęcało do trzymania się zasad żywieniowych. W obszarze jej szczególnych zainteresowań znajdują się diety dla osób z problemami wątroby i skóry.
Przeprowadza konsultacje dietetyczne, a także układa diety skierowane do osób w różnym wieku i różnej płci – o zróżnicowanych potrzebach żywieniowych. Przygotowuje diety dla dzieci, kobiet w ciąży i sportowców oraz dla osób chcących zgubić nadmiar tkanki tłuszczowej. Dokonuje analizy składu ciała pacjenta oraz jego stanu odżywienia.