
Magdalena Rybicka-Wachowska
O specjaliście
Magdalena Rybicka-Wachowska ukończyła Wyższą Szkołę Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu. Jest absolwentką kierunku dietetyka w sporcie i odnowie biologicznej. Nie ustaje w pogłębianiu wiedzy i podnoszeniu kwalifikacji zawodowych. W 2015 roku otrzymała dyplom i tytuł psychodietetyka SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołeczego.
Opracowała autorski program żywieniowy w terapiach leczenia schorzeń autoimmunologicznych, hipercholesterolemii i nadciśnienia tętniczego. Ponadto działa na rzecz profilaktyki prozdrowotnej, wygłaszając prelekcje i prowadząc warsztaty kulinarne. Regularnie uczestniczy w targach i konferencjach dietetycznych poświęconych zdrowemu odżywianiu i dietocoachingu.
Prywatnie jest pasjonatką sportu. Posiada uprawnienia instruktora nordic-walking. Uczestniczyła w licznych szkoleniach z zakresu treningu medycznego.
Zabiegi, w których specjalizuje się M. Rybicka-Wachowska
Magdalena Rybicka-Wachowska udziela konsultacji pacjentom z zaburzeniami odżywiania oraz osobom, które dążą do zrzucenia nadprogramowych kilogramów i wysmuklenia sylwetki. Zajmuje się przygotowywaniem indywidualnych planów żywieniowych. Pracuje z pacjentami z insulinoodpornością, chorobami tarczycy i zespołem jelita drażliwego. Przygotowuje plany żywieniowe dla kobiet z zaburzeniami płodności i pacjentów z nietolerancją pokarmową. Oferuje wspomaganie dietetyczne w leczeniu takich chorób jak nadwaga, otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze czy miażdżyca. Do jej gabinetu zgłaszają się także pacjenci z hipercholesterolemią, dną moczanową, osteoporozą i schorzeniami nerek. Konsultuje osoby z chorobą wrzodową żołądka i dwunastnicy, chorobami trzustki i wątroby, chorobami jelit oraz przewlekłymi zaparciami. Opiekuje się kobietami w ciąży i w połogu, sportowcami, seniorami i osobami niedożywionymi, borykającymi się z anoreksją czy bulimią. Wykonuje takie badania jak analiza składu ciała metodą bioimpedancji (BIA), pomiary antropometryczne oraz pomiary masy ciała. Dokonuje też analizy dotychczasowego sposobu odżywiania.